Kek Nasıl Yumuşak Kalır

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Kek Nasıl Yumuşak Kalır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Kek Nasıl Yumuşak Kalır





  2. 2
    DESTE
    Bayan Üye





    Cevap: kek nasıl yumuşak olur

    1-Kullanacağınız sıvı malzemeler oda ısısında olsun.
    2-Kek kalıbını iyice yağlayın,yapışıyorsa ayrıca unlayın ya da yağlı kağıt serin.(Benim yağlamam yetiyor.)
    3-Yumurtaları iyice çırptıktan sonra şekeri ilave edip,çırpmaya devam edin.(Ben birlikte köpük köpük olana kadar çırpıyorum)
    4-Hamuru hazırlarken sıkacağınız 1-2 damla limon kabartma tozunun etkisini artırır.(Ben kullanmıyorum,ha limonlu kek yapacaksam kabuğunu rendeler biraz da limon suyu damlatırım)meleklermekani.com
    5-Kullanılacak kuru malzemeler elenerek hamura katılmalı ve kuru malzeme eklendikten sonra tahta kaşık kullanmalı (Ben sürekli mikser kullanıyorum)
    6-Kek meyveli yapılacaksa mutlaka meyveler kuru olmalı,hatta una bulanmalı.
    7-Süt kullanılan kekler daha ıslak,yoğurt kullanılanlar daha kuru ve sünger gibi olurlar.O yüzden browni yapacaksanız süt kullanın.(Ben o an evde ne varsa onu kullanırım,her zaman mükemmel yumuşaklıkta sonuç alırım)meleklermekani.com
    8-Kek fırırnın alt katında pişmeli,böylece üstü kızarıp yanmaz.(Ben tam ortada pişiriyorum)
    9-Kekin sönmemesi için ilk 20dk kesinlikle fırın açılmamalı.
    10-Kek 180 derecede pişerken son 5-10 dk 150 dereceye düşürüp,üstü yanmadan iyice pişmesi sağlanmalı (Ben 180 derecede yaklaşık 45 dk,meyvelileri de ortalama 1 saat kadar pişiriyorum)
    11-Kek pişince hemen fırından çıkarılmamalı,biraz ılımalı ki,havayla temas edip kurumasın.
    12- Kek nemli bir bezin üstünde bekletilmeli,soğumadan kalıptan çıkarılmamalı,yoksa parçalanabilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi