Malatya Kömbesi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Malatya Kömbesi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Malatya Kömbesi

    Reklam



    Malatya Kömbesi

    Forum Alev

    4 su b. un
    1 su b. sıvıyağ
    1 çorba k. tozşeker
    yarım p. yaşmaya
    tuz,su
    iç harcı için:
    200 gr kıyma
    1 çorba biber salçası
    1 soğan
    2 çorba k. ince bulgur
    1 çay b. ceviz
    sıvıyağ
    tuz,karabiber
    üzeri için:
    2 çorba k. yoğurt
    sıvıyağ
    1 yumurta sarısı
    HAZIRLANIŞI:
    Önce karıştırma kabına unu alın. içine tozşekeri,
    tuzu ekleyin ve karıştırın. ortasını açın. sıvıyağı ve
    mayayı alın. mayayı eritin.daha sonra unu yavaş
    yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
    hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan
    ve kıymayı kavurun. içine bulguru,cevizi,tuz ve
    karabiberi ekleyin.hamuru ikiye bölüp tepsi
    büyüklüğünde açın. tepsiye birinci hamuru
    yerleştirin. kıymalı harcı içine dökün. diğer hamuru
    üzerine kapatın. yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını
    üzerine sürün.180 derecede alt üst pişirin




  2. 2
    rabia07
    Usta Üye

    --->: Malatya Kömbesi

    Reklam



    çok güzel gözüküyor hemen denemek lazım paylaşım için teşekkürler.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi