Patlıcanlı Köfte (Malatya)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Patlıcanlı Köfte (Malatya) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Patlıcanlı Köfte (Malatya)

    Reklam



    Patlıcanlı Köfte (Malatya)

    Forum Alev
    Patlıcanlı Köfte (Malatya)


    Malzemeler :
    • 1 su bardağı yarma
    • 2 yemek kaşığı salça
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 patlıcan
    • 2 tane domates
    • 2-3 tane yeşil biber
    • 1 orta büyüklükte kuru soğan
    Hazırlanışı :
    Yarma tuz-su ilâvesiyle bir hamur yapılır, nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır.Diğer tarafta bir parmak kalınlığında, 4-5 cm. uzunluğunda kesilmiş patlıcan, biber ve halka şeklinde doğranmış soğan tereyağıyla birlikte kızartılır. Salçası ve kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domates ilâve edilir, yağla bir iki kez çevrilir. 6-7 su bardağı su konur kaynamaya başlayınca tuz atılarak köfteler konur ve pişirilir. Köfteler pişince ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
    Not: İsteğe bağlı olarak; soğuk veya ılık olarak da servis yapılabilir.




  2. 2
    rabia07
    Usta Üye

    --->: Patlıcanlı Köfte (Malatya)

    Reklam



    Paylaşım İçin Teşekkürler .







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi