Hamsi Buğulama

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Hamsi Buğulama ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    myblueyes
    Yeni Üye
    Reklam

    Hamsi Buğulama

    Reklam



    Hamsi Buğulama

    Forum Alev
    Malzemeler

    1 Kg hamsi
    3 Adet orta boy soğan
    1 Adet limon
    3 Adet domates
    2 Kahve fincanı zeytinyağı
    1 Demet maydanoz
    8-10 Adet defne yaprağı
    Tuz, karabiber
    1 Çay bardağı su
    1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo

    Hazırlanışı
    • Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın.
    • Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin.
    • Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin.
    • Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin.
    • En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın.
    • Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin.
    • Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin.
    • Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın.
    Hamsi Buğulama yemek tarifleri 35 dk



  2. 2
    cmk67
    Üye

    --->: Hamsi Buğulama

    Reklam



    hoşuma gitti paylaşım nerden aklına geldi ya:D:D ama yararlı bi bilgi denerim ilerde paylaşım için saol







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi