Erzurum Kadayıf Dolması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Erzurum Kadayıf Dolması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Erzurum Kadayıf Dolması

    Reklam



    Erzurum Kadayıf Dolması

    Forum Alev


    MALZEMELER

    200 gr ceviz
    2 1/2 su bardağı toz şeker
    ½ kg burma kadayıf
    4 adet yumurta
    2 ½ su bardağı su
    ½ adet limon
    1 su bardağı süt
    1 ½ su bardağı sıvıyağ (kızartmada kullanmak için)
    200 gr kaymak


    HAZIRLANIŞI


    Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar kopartın ve içine dövülmüş ceviz yerleştirin, dolma sarar gibi sarın. Başka küçük bir kapra süt ve yumurtayı çırpın. Kadayıf dolmalarını bu malzemeye batırın ve daha önce bir tavada kızdırdığınız yağda kızarana kadar kızartın. Diğer bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyin. Ilınması için kenara alın. Kızarttığınız kadayıf dolmalarınızı sıcakken ılımış şerbete atın ve biraz beklettikten sonra üzerlerini kaymak ve ceviz ile süsleyin




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Erzurum Kadayıf Dolması

    Reklam



    Anadolunun en güzel yönlerinden biri de kültürel yemekler konusunda bir numara olmasıdır. Erzurum ve Erzurum dışında olan tüm şehirlerimiz bundan nasibini almıştır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi