Antep Mutfagı:Külbastı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Külbastı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Külbastı

    Reklam



    Antep Mutfagı:Külbastı

    Forum Alev


    Külbastı



    MALZEME;
    1 kg. dana bonfile
    1 adet domates
    1 baş sarımsak
    1 yemek kaşığı biber salçası
    Zeytinyağ
    Kuru nane,karabiber,tuz
    Pulbiber
    TARİFİ:
    Dana bonfile 200 gr. halinde 5 parçaya bölünür.Muşta ile dövülerek yastIK.Domates ve sarımsak ezilir.Biber salçası, pul biber,zeytinyağı,nane,karabiber,ezilmiş domates ve sarımsak karıştırılır. ve et ile terbiyelenir.Terbiyelenen et ızgarada pişirilir.Servise sunulur.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Külbastı

    Reklam



    Külbastı her türlü et çeşidi ile yapılabilen bir yemek türüdür. Hepsi de güzel olsa da pirzola ile yapıldığı zaman daha mükemmel olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi