Antep Mutfagı:Ekşili Taraklık Tavası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Ekşili Taraklık Tavası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Ekşili Taraklık Tavası

    Reklam



    Antep Mutfagı:Ekşili Taraklık Tavası

    Forum Alev


    Ekşili Taraklık Tavası

    MALZEME;
    1 kg. açılmış pirzola et
    100 gr. kuru soğan
    150 gr. rendelenmiş domates
    250 gr. domates
    50 gr. yeşilbiber-domates salçası-margarin
    250 gr. ayva,yarım çay bardağı nar pekmezi
    Yarım çay bardağı limon suyu
    10gr. tuz,pulbiber
    2 gr. yedi türlü baharat,karabiber
    4 bardak su

    TARİFİ:
    Bir tencereye margarin yağı ve et konur.Et biraz kavrulduktan sonrahalka olarak doğranmış soğan eklenir,soğan pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır.Karışıma 4 bardak su ve tuz ilave edilir,kefi alınıp kapak kapatılır,ateş biraz kısılır.Bir kaseye nar pekmezi,limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır.Bu karışım etin üzerine dökülür.Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir.Domates ve biberleride doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika daha pişirilir.Servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Ekşili Taraklık Tavası

    Reklam



    Tava çeşitleri kadar bol bir yemek türü yoktur heralde özellikle güney kesimlerini bilenler bilir. Tava sık yapılır ve farklı farklı lezzetleri denenir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi