Antep Mutfagı:Soğan Yahnisi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Soğan Yahnisi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Soğan Yahnisi

    Reklam



    Antep Mutfagı:Soğan Yahnisi

    Forum Alev

    Soğan Yahnisi


    MALZEME;
    750 gr kıska (küçük kuru soğan)
    600 gr kuşbaşı et
    200 gr nohut
    1 adet domates
    2 adet yeşil biber
    2 yemek kaşığı sade yağ, tuz, karabiber
    Limon suyu
    1 yemek kaşığı salça
    3 bardak su
    Az miktarda nar pekmezi.

    TARİFİ: Bir tencerede yağ ve kuşbaşı etler kavrulur ve salçası konur.İki dakika karıştırılır ve suyu ilave edilir.Et pişmeye yakın soyulmuş soğanlar bütün olarak atılır.Yeşil biber halka şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir.Soğanlar piştikten sonra haşlanmış nohut atılır.Domatesin kabuğu soyulur,fındık şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir.Tuz,karabiber,az miktarda nar pekmezi,limon suyu konduktan sonra 5 dakika daha kaynatılır.Yemek servise hazırdır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Soğan Yahnisi

    Reklam



    Eti seven ve yahni yemeğin tadını bilenler kokusundan bile iştahları açılır. Güzel bir tarif olan bu yemek ile sevdiklerinizi sevindireceksiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi