Antep Mutfagı:Et Paçası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Et Paçası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Et Paçası

    Reklam



    Antep Mutfagı:Et Paçası

    Forum Alev
    Et Paçası

    MALZEME;
    1 kg. yağsız parça et
    100 gr. Sarımsak
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2-3 adet limon
    Tuz,karabiber,kırmızıbiber
    2 lt. su

    TARİFİ:
    Tencereye 2 lt. su konup kaynatılır,parça et içine atılır ve pişene kadar ocakta kalır.Küçük bir tavada yağ eritilir,içine ezilmiş sarımsak,karabiber,kırmızıbiber atılır.Pişen etler küp şeklinde doğranır.Doğranan et tekrar tencereye konur ve kaynatılır.Kızdırılan yağda yemeğin üzerine boşaltılır.Servise sunulan yemeğin üzerine limon sıkılır




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Et Paçası

    Reklam



    Çok basit bir tarif olup çorba niyetine de yenilebilir yemek olarak da tüketilebilir. Tadını et sevenler için mükemmel gelebilecek bir çeşittir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi