Antep Mutfagı:Ekşili Ufak Köfte

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Ekşili Ufak Köfte ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Ekşili Ufak Köfte

    Reklam



    Antep Mutfagı:Ekşili Ufak Köfte

    Forum Alev

    Ekşili Ufak Köfte


    MALZEME;
    Çorbası için;
    750 gr. parça et
    1.5 su bardağı nohut
    1 yemek kaşığı domates Sal.
    3-4 diş sarımsak-1 yemek kaş. biber salçası
    2 limonun suyu-Yeterince su
    Köftesi için;
    500 gr. yağsız kıyma-500 gr. simit
    2 adet kurusoğan-Tuz,karabiber,kırmızıbiber
    Yağ,nane

    TARİFİ:
    Simit önce su ile biraz ıslatılır.Soğanlar ufak ufak doğranır.Karabiber,kırmızıbiber ve tuz eklenerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir,köfte iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur.Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır.Diğer taraftan bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et ,halka şeklindeki soğan ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.Salçası ve ekşisi konur.2-3 taşım kaynatılır.Ayrı bir tencerede kaynatılan suya tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır.Pişen köftelerin suyu süzülür.Servis yapılacağı zaman köfteler,et ve nohutlu karışımın içine konur,biraz ısıtılır ve üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülüp servis yapılır.




  2. 2
    YOSUN_GÖZLÜ
    Üye

    --->: Antep Mutfagı:Ekşili Ufak Köfte

    Reklam



    Paylaşım için saol hakan bunlar çok güzel yemekler.g.anteplimisin?







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi