Antep Mutfagı:Yoğurtlu Yuvarlama

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Yoğurtlu Yuvarlama ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Yoğurtlu Yuvarlama

    Reklam



    Antep Mutfagı:Yoğurtlu Yuvarlama

    Forum Alev
    Yoğurtlu Yuvarlama

    MALZEME;
    500 gr. pirinç
    300 gr. yağsız çiğköftelik et
    1 baş kurusoğan
    500 gr. kemikli yada parça et
    1 bardak nohut
    3 bardak süzülmüş yoğurt
    1 yumurta
    1 yemek kaş. un
    Yeteri kadar su
    Yağ,nane,tuz,karabiber
    TARİFİ;
    Pirinç yıkanıp süzgeçe konur.Soğan ince ince doğranır.et,yıkanmış pirinç,tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir.Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür.Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir.Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir.Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır.Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur.Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır.Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur.Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülür.Yemek servise hazırdır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Yoğurtlu Yuvarlama

    Reklam



    Yuvarlama bir çok ilde yapılıyor olsa da Antep'e has bir yemek olduğu bilinmektedir. Etli ve çok da sağlıklı olan bir yemek çeşididir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi