Antep Mutfagı:Şiveydiz

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Şiveydiz ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Şiveydiz

    Reklam



    Antep Mutfagı:Şiveydiz

    Forum Alev

    Şiveydiz

    MALZEME;
    250 gr taze sarımsak
    250 gr kuzu eti
    500 gr süzme yoğurt
    2 adet yumurta
    50 gr un
    150 gr nohut
    1 paket margarin yağı
    10 gr tuz
    20 gr nane
    250 gr taze soğan

    TARİFİ :
    Tencereye kuşbaşı et konularak hafifçe tavlanır, tuz ve su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır. Et piştikten sonra içine önceden haşlanmış nohut ilave edilir. Hafif iri ve çapraz şekilde doğranmış soğan ve sarımsak (baş kısımlarını hafif iri doğrayarak) et ve nohuda ilave edilir. Biraz piştikten sonra bir tencereye süzme yoğurt, yumurta ve un konularak hafif ateşte sürekli çırparak pişirilir. Piştikten sonra diğer tenceredeki malzemeyi yoğurda boşaltarak bir taşım kaynatıp ocağın altı kapatılır. Daha sonra bir tavaya yağ konulup kavrulduktan sonra içine nane katılarak yemeğin üzerine gezdirilir ve yemek servise sunulur.
    Not: bir gece önceden ıslatılmış nohut olursa et ile birlikte haşlanabilir. Margarin yerine sıvı yağda kullanılabilir.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Şiveydiz

    Reklam



    İsmi kendi görüntüsü de çok farklı olan bir yemek çeşidi olup Antep yöresine özgü olan ve burası ile özümsenmiş etli bir yemek türüdür.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi