Antep Mutfagı:Mercimekli Pilav

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Mercimekli Pilav ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Mercimekli Pilav

    Reklam



    Antep Mutfagı:Mercimekli Pilav

    Forum Alev

    Mercimekli Pilav

    MALZEME;
    500 gr. mercimek
    50 gr. bulgur
    2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
    1 yemek kaşığı
    kırmızı biber
    Yarým su bardağı zeytinyaðý
    2 lt. su
    Biraz tuz

    Mercimek bol suda 5-6 kez yıkanır.Kaynamakta olan suya atılır 15 dk. kaynatılırr.Salça ve tuz ilave edilip 3-4 dk. daha karıştırılarak pşirilir ,bulgur suyu çekene kadar kaynatılır.Ayrı bir tavada zeytinyağı kızdırılır.Yemeğe kırmızı biber ve yağ dökülerek karıştırılır.Turşu,ayran,salata ile servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Mercimekli Pilav

    Reklam



    Antep yöresine özgü olan yemekler acı ve çok baharatlı olur. Bunların bir arada olması yemeklere çok güzel bir tat bıraktığı için meşhur olmuştur.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi