Antep Mutfagı:İç Pilav

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:İç Pilav ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:İç Pilav

    Reklam



    Antep Mutfagı:İç Pilav

    Forum Alev

    İç Pilav

    MALZEME;
    1 kg. pirinç
    100 gr. çam fıstığı
    150 gr. kuzu ciğeri
    4 baş soğan
    50 gr. kuş üzümü
    250 gr. margarin
    50 gr. badem içi
    Yeteri kadar su
    Yeteri kadar tuz,karabiber
    Yenibahar (10 gr),tarçın (1 çay kaşığı)

    TARİFİ: Bir tencerede 50 gr. margarin ile çam fıstığı ve bademler pembeleşinceye kadar kavrulur.Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilip onlarda pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce doğranmış ciğerle kuş üzümü ve baharatlar ilave edilerek 1 kg. su konur.Ayrı bir tencerede kalan 200 gr. margarin ile pirinç kavrulur ve diğer tencereye ilave edilir.10 dk. kısık ateşte bekletilip servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:İç Pilav

    Reklam



    İ pilavı özel günler genellikle hazırlanan bir yemek türüdür. Güney Doğu Anadolu yöresine ait olan ve buralarda sık sık yapılan meşhur bir yemektir.







+ Yorum Gönder
antep usulü iç pilav,  URFA USULU İÇ PİLAV
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi