Antep Mutfagı:Yaprak Buğulama

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Yaprak Buğulama ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Yaprak Buğulama

    Reklam



    Antep Mutfagı:Yaprak Buğulama

    Forum Alev


    Yaprak Buğulama

    MALZEME;
    1 bardak bulgur
    300 gr. taze asma yaprağı
    1 bardak su
    5 diş sarımsak
    3 orta boy soğan
    1 yemek kaşığı biber salçası
    ½ bardak zeytinyağı
    Kırmızıbiber
    Tuz,karabiber

    TARİFİ ;
    Soyulmuş sarımsaklar,soğanlar ve asma yaprakları mümkün olduğunca ince doğranır ve bulgurla karıştırılır.Biber salçası, tuz,karabiber,kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir.Bu karışım 1 bardak su ile tencereye konarak hafif ateşte bulgur suyu çekinceye kadar pişirilir.Yemek servise hazırdır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Yaprak Buğulama

    Reklam



    İç harcı ile ve asma yaprağının oluşu ile yaprak sarmaya benzese de bu tarif çok daha kolay ve tek tek sarmak istemeyen ve farklı bir lezzetle yemek isteyenler için idealdir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi