Antep Mutfagı:Bakla Yemeği

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Bakla Yemeği ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Bakla Yemeği

    Reklam



    Antep Mutfagı:Bakla Yemeği

    Forum Alev

    Bakla Yemeği


    MALZEME;
    500 gr bakla
    300 gr taze sarımsak
    300 gr doğranmış et
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    2 lt sıcak su
    1 fincan zeytinyağı
    2 tane orta boy kuru soğan
    Yeterince tuz

    TARİFİ;
    Kuşbaşı et tencerede kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine zeytin yağı ve küçük doğranmış soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur. Soğanlar yumuşayınca salça ve sıcak su eklenerek iyice pişirilir. Diğer tarafta baklalar yıkanıp ayıklanır. Ayıklanmış baklalar 2cm uzunluğunda doğranır. Sarımsaklar ayıklanarak beyaz kısımları enine 2 cm uzunluğunda doğranır. Pişen etin üzerine önce baklalar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra sarımsaklar ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Bakla Yemeği

    Reklam



    Yaz aylarında antep mutfağında hemen hemen her evde pişen bakla yemeği çok hafif ve zeytin yağlı bir yemek olduğundan yaz aylarında isteğe göre soğuk olarakta yendiğinden sıkça pişirilen bir yemektir.







+ Yorum Gönder
antep usulü bakla tarifi,  antep usulü bakla,  antep usulü bakla yemeği,  antep usulu taze bakla,  antep usulu bakla yemeği
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi