Antep Mutfagı:Kabaklama

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Kabaklama ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Kabaklama

    Reklam



    Antep Mutfagı:Kabaklama

    Forum Alev

    Kabaklama


    MALZEME;
    300 gr paça et
    100 gr nohut
    1 kg kış kabağı
    2 yemek kaşığı karışık salça
    1 çay bardağı limon suyu
    Yeterince tuz
    1/ 2 çay bardağı yağ
    Kuru nane,Yeterince su

    TARİFİ: Kabakların dış kabuğu soyulup içi temizlenip, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Kabaklar kararmaması için suya konur.diğer yandan bir gün önceden ıslanmış nohut ile et yumuşayıncaya kadar pişirilir.Bunların üzerine sonra salça limon suyu tuz ve kabaklar ilave edilir. Kabak etler pişince üzerine yağda ıslanmış ıslatılmış biber ve nane ile süslenir ve sıcak servis yapılır.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Kabaklama

    Reklam



    Kış kabağı dediğimiz bal kabağının beyaz olanı ile yapılan ve kış aylarında içimizi ısıtan ve bir o kadarda lezzetli olan bu yemek yapılışı bakımından çok kolay ve çok çabuk hazırlanan bir yemektir.







+ Yorum Gönder
antep usulü kabaklama
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi