Antep Mutfagı:İçli Köfte

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:İçli Köfte ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:İçli Köfte

    Reklam



    Antep Mutfagı:İçli Köfte

    Forum Alev

    İçli Köfte

    MALZEME;
    Harcı için;
    20 gr. fıstık veya ceviz içi
    Yarım çay kaşığı tuz,karabiber,tozbiber,pulbiber
    150 gr. az yağlı kıyma,100 gr. soğan
    Hamuru için;
    50 gr. simit
    25 gr. çiğköftelik et
    1 adet soğan,20 gr. haşlanmış patates
    Tuz,yarım çiğ yumurta

    Harcının hazırlanması;
    Et, önce pişinceye kadar kavrulur.Soğanlar ince ince doğranıp ete eklenir.Daha sonra iyice kavrulur ve baharatlar ile fıstık veya ceviz içi eklenerek kavrulmaya devam eder.Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
    Hamurun Hazırlanması;
    Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak içine soğan rendelenerek iyice yoğrulur.
    Köftenin hazırlanması;
    Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadar alınarak (ceviz büyüklüğünde) avuç içinde top halne getirilir.İşaret parmağı ile oyulup içine karışım konur ve yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanır.Ayçiçek yağında kızartılarak servis yapılır.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:İçli Köfte

    Reklam



    Yapılması bakımından çok zor mve zahmetli olan bu köfte bulgur ve kıyma ile yapıldığı gibi tek başınıza değil bir kaç kişi ile yapılmalı ve yaparken kıvamını çok iyi tuturmanız gerekmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi