Antep Mutfagı:Maltıhalı Köfte

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Maltıhalı Köfte ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Maltıhalı Köfte

    Reklam



    Antep Mutfagı:Maltıhalı Köfte

    Forum Alev


    Maltıhalı Köfte

    MALZEME;
    6 bardak kırmızı mercimek
    3 bardak simit (ince bulgur)
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    2 tane kuru soğan
    1 bardak sıvı yağ
    2 demet maydanoz
    250 gr. yeşil soğan
    250 gr. yeşil sarımsak
    Tuz,karabiber,su

    TARİFİ:
    Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak geçecek şekilde su ile ocağa konur.İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır.Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve simit eklenerek 2-3 dk. daha pişirilir.Kuru soğanlar incecik doğranıp yağda kızartılır,ateşten alınarak kırmızıbiber ilave edilir.Diğer tarafta sebzeler doğranarak bir tarafa konur. Pişen mercimek ve simit karışımı biraz soğuyunca 5 dk. kadar yoğrulur.Yağ ve soğan karışımı buraya boşaltılır ve karışana kadar yoğrulur.Daha sonra maydanoz,soğan ve sarımsak katılarak küçük sıkmalar şeklinde yada kaşıkla yenecek şekilde tabaklara konularak servis yapılır.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Maltıhalı Köfte

    Reklam



    Kadınların toplantısında günlerinizde yada akşam beş çayının yanında yapılan çok lezetli ve bir okadar da harika olan bu köfteler çayın yanında çekirdek gibi gitmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi