Antep Mutfagı:Süzme Mercimek Çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Süzme Mercimek Çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Süzme Mercimek Çorbası

    Reklam



    Antep Mutfagı:Süzme Mercimek Çorbası

    Forum Alev

    Süzme Mercimek Çorbası


    MALZEME;
    250 gr. kırmızı mercimek
    25 gr. un
    50 gr. margarin
    50 gr. küçük doğranmış
    kızarmış ekmek
    1 adet patates
    1 adet soğan-1 adet limon
    2 adet ilikli kemik
    50 gr. tereyağı
    5 bardak su-Tuz,kimyon,kırmızıbiber

    Bir tencereye yıkanmış olan mercimek ve ilikli kemik konur. Soyulmuş patates ve soğan tüm olarak ve tuz ile 5 bardak su ilave edilip ocağa konur.Kaynatılırken üzerindeki kefi alınır. Kaynarken ara sıra çırpılır.Karışım 45 dk. piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir.Tencereye yağ konur ve eritilir.Daha sonra yağa un ilave edilip çırpılır,un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Kavrulduktan sonra su ve hazırlanan mercimek aktarılır.İçine kızarmış ekmek ve kimyonu ilave edilir.Ayrı bir tavada yakılan tereyağının üzerine kırmızıbiber atılıp buda çorbanın üzerine dökülür.Çorba servise hazırdır.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Süzme Mercimek Çorbası

    Reklam



    Kemik suyu ile bişirilen bu yemekte bol vitamin olduğu kadar kış aylarının kuru soğuğunda içinizi ısıtacak ve acı kırmızı pul biber ile kış aylarında gıripten koruna bilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi