Antep Mutfagı:Zeytinli Börek

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Zeytinli Börek ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Zeytinli Börek

    Reklam



    Antep Mutfagı:Zeytinli Börek

    Forum Alev
    Zeytinli Börek

    MALZEME;
    Hamuru için;500 gr. un
    25 gr. maya
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı şeker
    -1 çay bardağı su
    İç malzemesi;250 gr. yeşil zeytin
    -100 gr. kıyma
    yarım bağ maydanoz
    3 adet taze soğan
    2 adet taze sarımsak
    50 gr. ceviz içi
    -1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı kırmızıbiber-1 paket margarin yağ

    TARİFİ;
    Zeytinler ikiye bölünür,ceviz,soğan,sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır.Kıyma bir tencerede yağ ile kavrulur ve bölünmüş zeytinler ilave edilerek hafif doldurulur.Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir,hafifçe örselenir ve bir harç elde edilir.
    Hamurun Hazırlanışı;Verilen malzemeler ile katıca bir hamur hazırlanıp ufak bezeler alınır ve kahve fincanı şeklinde oklava veya elle açılır.Bu hamurun içine harç konur ve balıksırtı şeklinde kapatılarak 80 derecedeki fırında pişirilir.Börek servise hazırdır.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Zeytinli Börek

    Reklam



    Mayalı hamur dan yapılan çok değişik bir tarifi ve malzemesi olan bu yemeği akşam çayların yanında yada beş çayında günlerinizde yaparak ikramda buluna bilirsiniz.







+ Yorum Gönder
antep usulü zeytinli börek
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi