Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf

    Reklam



    Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf

    Forum Alev


    Fıstıklı Kadayıf

    MALZEME;
    1 kg. çiğ tel kadayıf
    200 gr. antep fıstığı içi
    250 gr. sade yağ
    1,5 kg. şeker
    70 gr. su

    TARİFİ: Kadayıflar tel tel kırılır.Kadayıfların yarısı 150 gr yağ ile yağlanmış tepsini içine yayılar iyice bastırılır.Kadayıfın üzerine fıstık serpiştirilir,kalan kadayıflar fıstığın üzerini örtecek şekilde tepsiye konur.Kadayıflar aynı büyüklükteki bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır.Tepsi fırına konur ve kadayıfın üstü kızarıncaya kadar pişirilir.Üstü pişirilen kadayıfın başka bir tepsi ile tersi çevrilir ve kenarlarına 50 gr. yağ damlatılır ve tekrar fırına sürülür.Kadayıfın her iki tarafı piştikten sonra sıcak olarak şerbeti konur ve servis yapılır.
    Şerbetin hazırlanması;
    1,5 kg. şeker ve 750 gr. su kaynayıncaya kadar pişirilir.Kaynara çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirilr ve şerbet hazırlanmış olur.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf

    Reklam



    Büyük marketlerde de bulunan çiğ kadayıfı alarak sizde evinizde isteğinize göre ister fındık ister ceviz isterseniz peynir bile koyarak yapa bilirsiniz damak zevkinize göre yapa bilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi