Antep Mutfagı:Katmer

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Katmer ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Katmer

    Reklam



    Antep Mutfagı:Katmer

    Forum Alev

    Katmer


    MALZEME;
    Hamur için;150 gr. un
    1 çay bardağı su
    1 çay bardağı tuz
    İçi için;2 yemek kaşığı şeker
    2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı
    100 gr. süt kaymağı

    TARİFİ:Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir.Biraz ayçiçek yağıyla ve bir saat dinlendirilir.Hamuru açmak için yumak el ile ezilir ve merdane ile açılır. Elle havada çevrilerek açılır;kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir.Açılan hamura iç malzemeleri konarak tekrar dört köşesinden katlanır.Tepsiye konarak fırına sürülür.10-15 dk. fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Katmer servise hazırdır.




  2. 2
    tontiş
    Usta Üye

    --->: Antep Mutfagı:Katmer

    Reklam



    bunu biliyorum ve çok seviyorum. şimdi olsada yesem.emeğine sağlık canım







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi