Antep Mutfagı:Aşure

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Aşure ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Aşure

    Reklam



    Antep Mutfagı:Aşure

    Forum Alev


    Aşure

    MALZEME;
    1 su bardağı dövme
    2 su bardağı aşurelik buğday
    1 su bardağı kuru bakla
    3 su bardağı kuru fasulye
    1 su bardağı loğlaz
    4 su bardağı pekmez
    1 su bardağı nohut
    4 çorba kaşığı kuş üzümü
    2 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
    3 kahve fincanı badem
    3 kahve fincanı ceviz iç
    3 su bardağı şeker-
    3 çay kaşığı tarçın-
    1 su bardağı gül suyu
    1,5 bardak su-
    Çekilmiş antepfıstığı,susam

    TARİFİ;
    Akşamdan ıslatılan nohut,fasulye ve loğlaz ile dövme,bakla ,aşurelik buğday pişirilerek bir tencereye boşaltılır. Badem, üzüm,kuş üzümü,kuru incir,toz şeker,tarçın,gül suyu ve pekmez ilave edilip tüm malzemeler kıvama gelinceye kadar pişirilir. Pişirilen aşure kaselere konup üzerine çekilmiş ceviz,fıstık ve susam konularak sıcak olarak servis yapılır.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Aşure

    Reklam



    Kuru bakliyatlardan yapılan bu tatlıyı sizde misafirlerinize özel günlerinizde yada kandil akşamları yaparak tüm komşularınıza dağıta bilir ve özelikle Muharem ayında pişirilen bu tatlıyı her kes severek yemektedir isteğinize göre daha farklı şeylerde ekleye bilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi