Ev işi lahmacun

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Ev işi lahmacun ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    tontiş
    Usta Üye
    Reklam

    Ev işi lahmacun

    Reklam



    Ev işi lahmacun

    Forum Alev

    MALZEMELER
    2 Su Bardağı Un
    2 Çay Kaşığı Tuz
    3 gr Kuru Maya
    1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
    1/4 Su Bardağı Ilık Su
    150 gr Yoğurt
    450 gr Domates
    1 Orta Boy Soğan
    250 gr Kıyma
    1 Demet Maydanoz
    5 Diş sarmısak
    5 Adet Sivribiber
    Karabiber, Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8?e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.
    Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.
    Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
    Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz.



    İle İlgili Yazılar

  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: ev işi lahmacun

    Reklam



    Lahmacun eskiden evde içi hazırlanır ve fırınlara gönderilirdi. Şimdi çok nadir bazı fırınlar yaptığı için evde yapılış şeklini öğrenmek için buradan faydalanabilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi