ISIRGAN PÜRESi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden ISIRGAN PÜRESi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    ISIRGAN PÜRESi

    Reklam



    ISIRGAN PÜRESi

    Forum Alev
    ISIRGAN PÜRESİ:
    Malzeme:
    750 gr. Isırgan Otu,
    1.5 bardak mısır unu veya buğday unu,
    8 sap pezik yaprağı,
    10-15 kök yeşil nane,
    2 baş sarımsak ve yeteri kadar tuz.


    Isırgan ve pezik (şeker pancarı yaprağına benzer) yıkandıktan sonra bir tencere suya tuz eklenerek haşlanır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra üzerine yavaş yavaş un serpilerek karıştırılır. Ağzı kapatılarak eriyinceye kadar pişirilir. Sonra tel süzgeçten geçirilerek püre durumuna getirilir. Yaklaşık 15 dak. pişirildikten sonra servis tabağına konur. Daha önceden ayrı bir kapta kavrulmuş olan sarımsak, nane karışımı üzerinde gezdirilerek servise hazır hale gelir.





  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: ISIRGAN PÜRESi

    Reklam



    Isırgan yaprağının bir çok faydası bulunmaktadır. Hem kurutulmuş hali ile yapılan bitkisel kürler hem haşlanarak yapılan yiyecekleri oldukça yararlıdır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi