Ev Peynirinin Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Ev Peynirinin Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Caney
    Üye
    Reklam

    Ev Peynirinin Yapılışı

    Reklam



    Ev Peynirinin Yapılışı

    Forum Alev
    ev peyniri yapilisi.jpg

    Malzemeler :

    1 litre süt
    1 kutu krema
    3 su bardağı yoğurt
    50 veya 100 gram tereyağı
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 çorba kaşığı sirke
    Olmasa da olur ama varsa eğer; 200 gram kadar böreklik peynir veya evde dolapta kalmış, yenmemiş kurumuş beyaz peynirleri de değerlendirebilirsiniz.

    Yapılışı :

    Tüm malzemeyi tenceremize koyalım. Kaynayınca bir çorba kaşığı kadar limon suyunu ani olarak ilave edelim ve karıştırlarım. Ağır ağır dökmeyin, bir anda dökün hemen karıştırın. Orta ateşte kaynamaya devam eden tenceremize, 15 dakika sonra sirkeyi ilave edelim.
    15 dakika kadar daha kaynatalım ve tenceremizin altını kısığa alıp, arada karıştırarak yine 10-15 dakika kaynatalım. Tenceremizdeki malzemeler, ocağa koyduğumuz andaki durumundan neredeyse yarı yarıya azalmış olmalıdır.
    Tenceremizi ocağımızdan alalım ve soğumaya bırakalım.
    Peynir iyice soğuyunca, tel süzgecin içine yaydığımız mutfak tülbentinin içine dökelim. Tülbentin sarkan kısımlarını yukarıda toplayıp kıvıralım ve üzerine küçük bir tabak kapatıp, tabağın üzerine de bir ağırlık koyalım. 4-5 saat kadar bu şekilde buzdolabında bekletelim. Bu sürenin sonunda kapaklı cam veya plastik bir kaba aktararak, 3-4 gün veya bir hafta sonra yemek üzere buzdolabına kaldıralım.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Ev Peynirinin Yapılışı

    Reklam



    Peynir kahvaltıların börek ve puaça gibi hamur işi yemeklerin vazgeçilmez besinlerden biridir. Evde yapmak daha güvenilir geldiği için evde yapmak isteyenler için bu tariften takip edebilirler.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi