Abugannüç ve şalgam turşusu

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Abugannüç ve şalgam turşusu ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    gamzeeyldz
    Usta Üye
    Reklam

    Abugannüç ve şalgam turşusu

    Reklam



    Abugannüç ve şalgam turşusu

    Forum Alev
    ABUGANNÜÇ (PATLICAN SALATASI)
    1kg iri patlıcan 1-2 diş sarımsak 5adet yeşil biber 3 domates Zeytinyağı Nar ekşisi veya koruk suyu,maydanoz,tuz yapılışı
    Patlıcanlar, domatesler, biberler ateşte közlenip iyice piştikten sonra kabukları soyulur. Püre haline getirilip karıştırılır. Sarmısaklar dövülerek püreye karıştırılır. Nar ekşisi,zeytinyağı ve tuz karıştırılarak servis yapılır.

    SALGAM TURSUSU
    3 Kg şalgam (çelem) 1 kg keşir (mor havuç) 1 su bardağı bulgur unu Bir parça maya

    Bulgur unu, maya ile yoğurulur. Bir beze sarılıp dinlendirilir. Ekşiyince yıkanıp soyulur, yuvarlak dilimlenir. Havuçların üstleri kazınıp uzun uzun kesilir. Kavanoza yerleştirilir. (Aynı malzemeye kolay usülde şalgam turşusu yapmakta mümkündür. Şalgamlar doğranır, tuzla ovulur. 2-3 gün bekletilir. Sonra bol su ile yıkanır. Havuçların kabukları sıyrılır, kavanoza bir kat şalgam, bir kat havuç dizilir. Üzerine tuzlu su konularak, ekşime ve kırmızılaşma olana kadar kapağı kapalı bekletilir. Sıcak bir ortamda, daha çabuk ekşime ve renklenme olur)



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: abugannüç ve şalgam turşusu

    Reklam



    Doğu bölgelerinde çok fazla yapılan yemeklerden biridir. Tandırda ya da taş fırınlarda genelde yapılan fakat ocakta da közlenen patlıcanlardan hazırlanıp iç malzemesi tercihe kalan bir yemektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi