Maklube Tarifi-Maklube Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Maklube Tarifi-Maklube Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Maklube Tarifi-Maklube Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Maklube Tarifi-Maklube Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Maklube



    Malzemeler
    750 gram kuşbaşı et
    2 su bardağı pirinç
    3 su bardağı sıcak su
    3-4 adet orta boy patates,
    1 çay bardağı konserve bezelye,
    1 adet orta boy havuç,
    tuz, karabiber,
    1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

    Pilav için:
    2 su bardağı pirinç
    3 su bardağı sıcak su
    Yarım su bardağı mısırözü yağı,
    Tuz
    Patatesleri kızartmak için:
    1 su bardağı sıvı yağ,
    1 adet et suyu tableti (arzuya göre)


    Yemeğin Tarifi
    ---Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
    ---Etleri suyunuçekene kadar biraz ağ ile pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.
    ---Patatesleri küp kareler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.
    --- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.




  2. 2
    tontiş
    Usta Üye

    --->: Maklube Tarifi-Maklube Nasıl Yapılır?

    Reklam



    bu çok özel yemeği çok iyi biliyorum. ama bu yemeğin tadına
    varmak için abla evinde sohbetten sonra yemenizi tavsiye
    ederim. muhteşem oluyor.







  3. 3
    Ziyaretçi
    önce büyk yada orta bir tencereye bulgur pilavı kyunuz azıcık pişrikten sonra çıkarırın ıp et ilve
    ettikten sonra ekrar fırın yada ocağa atın 10dk durup çıkarın sofraya koymadan önce ters çevirerek bir tepsiye kyunuz çıkartınız ve unutmayalım ilk baştan patates ekleyiniz







+ Yorum Gönder
maklube nasıl yapılır,  maklübe tarifi,  maklube tarifi,  maklübe,  maklube tencereden nasıl çıkarılır
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi