Kuzu Etli Arapsaçı /Kuzu Etli Arapsaçı Tarifi / Kuzu Etli Arapsaçı Hakkında

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Kuzu Etli Arapsaçı /Kuzu Etli Arapsaçı Tarifi / Kuzu Etli Arapsaçı Hakkında ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mynq
    Emekli
    Reklam

    Kuzu Etli Arapsaçı /Kuzu Etli Arapsaçı Tarifi / Kuzu Etli Arapsaçı Hakkında

    Reklam



    Kuzu Etli Arapsaçı /Kuzu Etli Arapsaçı Tarifi / Kuzu Etli Arapsaçı Hakkında

    Forum Alev



    Malzemeler


    1 kg arapsaçı
    Yarım kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
    İki yemek kaşığı un
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    İki limonun sıkılmış suyu


    Yemeğin Yapılışı

    Arapsaçı otları ayıklanıp büyük bir kabın içindeki suda bir-iki saat beklemeye bırakılır. Kuzu etleri zeytinyağında biraz çevrilip suyunu çekmesi beklenir.

    Daha sonra tencereye arapsaçları konur ve bir su bardağı sıcak su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekerse yeniden su eklenir.

    Burada önemli olan yemeğin suyunun çektirilmemesidir. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı un, bir limonun suyu ile ezilir. Bu karışıma yemeğin suyundan alınarak azar azar dökülür.

    Elde edilen karışım tenceredeki yemeğin ortasından yavaşça dökülür ve tencere 2-3 kez sallanır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Kuzu Etli Arapsaçı /Kuzu Etli Arapsaçı Tarifi / Kuzu Etli Arapsaçı Hakkında

    Reklam



    Arapsaçı bitkisi sık kullanılan yeşil bitkiler kadar çok faydalıdır. Mide krampları, gaz söktürücü, uyarıcı, anne sütünün artırılması gibi bir çok faydası bulunmaktadır. Bu nedenle bu tür besinlerin tüketilmesi gerekir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi