Saçaklı Mantı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Saçaklı Mantı > Balıkesir - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Saçaklı Mantı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Saçaklı Mantı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Saçaklı Mantı (Balıkesir)

    Malzemeler:
    4 su bardağı un
    1 adet yumurta
    2 yemek kaşığı margarin
    1 adet tavuk
    5 yemek kaşığı tereyağı.

    Yapılışı:
    Yumurtalı hamur açılır. Açılan hamur yufka haline getirilir. Yapılan yufkalar ince ince kıyılır. Uzun saçaklar meydana getirilir. Tepsiye dizilerek fırında yağ ile kızarıncaya kadar pişirilir. Kızarınca üzerine tavuk suyu dökülür. Tavuk etleri lif lif ayrılarak üzerine dağıtılarak servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Saçaklı Mantı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Hem kolay hem de tavuk sevenler için suyu ile tatlandırılmış bir yemek yemiş olacakları için lezzetli bir çeşit olarak sofralarınızda sunmuş olacaksınız.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi