Keşkek > Balıkesir - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Keşkek > Balıkesir - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Keşkek > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Keşkek > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Keşkek (Balıkesir)

    Malzemeler:
    Etli kuzu kemiği (2 kaburga göğsü)
    500 gr. keşkeklik buğday
    250 gr. tereyağı
    1 kaşık salça
    yeteri kadar tuz.

    Yapılışı:
    Keşkeklik buğday bir gün önceden yıkanır ve haşlanır.Bir kabın tabanına etli kuzu kemiği dizilir ve üzerine de buğday konulur.Buğdayların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilerek pişirilir.Ara sıra keşkek karıştırılır.Buğdaylar ezilinceye kadar ara ara sıcak su da ekleyerek yemek pişirilir.Etin piştiği de anlaşıldıktan sonra kemikler yemekten çıkarılıp kemikleri ayıklanıp yemeğin içine konulur. Yemek tahta bir kaşık ile dövülerek merhem haline getirilir. Sonradan eritilmiş kızgın tereyağı,karabiber ve kırmızı biber ve salça ilave edilerek ikram edilir.Yemeğin özelliği ,etin belli olmayacak kadar dövülmüş olmasıdır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Keşkek > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Keşkek, Anadolu yöresine özgü olan ve çok eski zamanlara ait olan bir yemek çeşidi olu günümüzde de bu özelliğini tadını lezzetini kaybetmemiş bir çeşit yemektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi