Cevizli Lokum > Bursa - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Cevizli Lokum > Bursa - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Cevizli Lokum > Bursa - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Cevizli Lokum > Bursa - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Cevizli Lokum (Bursa)

    Cevizli Lokum için un, sıvı yağ, tuz, ceviz, maya, süt, mayalı bir hamur hazırlanır, hamurun mayasının gelmesi için bir süre bekletilir. Diğer taraftan cevizler ayıklanarak dövülür. Mayalı hamur kabarınca tekrar yoğrulur ve bir parça beze kopartılarak merdaneyle açılır. Yarım santim kalınlığında açılan hamurun içine önce sıvıyağ sonra ceviz döşenir. Hamurun kenarından başlayarak rulo haline getirilir. Keskin bir bıçakla 3-4 cm kalınlığında hamurlar kesilir daha önce yağlanmış olan tepsiye iç kısmı üst tarafa gelecek şekilde yerleştirilir. Bu şekilde fırına verilir üzeri iyice kızarınca fırından alınır. Fırından alınan cevizli lokumların üzerinin yumuşak olması için sıcakken üzerine süt sürülür. Cevizli lokum genellikle bayram ve düğünlerde yapılarak gelen konuklara ikram edilir.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Cevizli Lokum > Bursa - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Bursa lokumu ünlüdür. Çeşitleri de oldukça boldur. Evde hazırlamak ve kendi yapmak isteyenler için bu tarife uyarak sevdiklerine yapabilirler.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi