Balık Çorbası > Bursa - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Balık Çorbası > Bursa - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Balık Çorbası > Bursa - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Balık Çorbası > Bursa - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Balık Çorbası (Bursa)



    (Balık çorbası için özellikle sazan balığı ile yapılmaktadır.)

    Bunun için 500 gr ayıklanmış sazan balığı
    1 diş sarımsak
    2 küçük kuru soğan
    yarım demet maydanoz
    1 tatlı kaşığı nane
    1 çay kaşığı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    yarım çay bardağı yağ
    yarım çay bardağı salça
    1 tane limon.

    Yapılışı:
    Temizlenmiş sazan balığını bir tencere içine 1 diş sarımsak, 1 küçük soğan dörde bölünerek atılır. Yarım demet maydanoz ve 1 adet limon ile kaynatılır .Soğuduktan sonra suyu malzemelerle birlikte kevgirden geçirilir .Elde edilen su bekletilir .Başka bir tencerede yağ ve ince kıyılmış soğan kavrulmaya yakın un ilave edilir,ardından salça ilave edilerek bekleyen balık suyu tencereye ilave edilip kaynamaya bırakılır .Su kaynamaya başlayınca nane ve tuz ilave edilir. Son olarak ayıklanmış balık etleri eklenir. Bu şekilde bir süre daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. İstenirse servis sırasında kıyılmış maydanoz ve limon ilave edilebilir.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Balık Çorbası > Bursa - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Eminim çok az kişi tarafından biliniyordur. Fakat haşlanan besinlerin daha sağlıklı olduğu düşünüldüğü zaman bu tarifin de ne kadar faydalı olduğu tahmin edilebilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi