Bildik Dolması (Malatya) Tarifi - Bildik Dolması (Malatya) Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Bildik Dolması (Malatya) Tarifi - Bildik Dolması (Malatya) Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Bildik Dolması (Malatya) Tarifi - Bildik Dolması (Malatya) Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Bildik Dolması (Malatya) Tarifi - Bildik Dolması (Malatya) Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Bildik Dolması (Malatya) Tarifi - Bildik Dolması (Malatya) Nasıl Yapılır?


    Malzemeler :
    1 kğ. küçük domates -250 gr. kemikli et
    300 gr. yağlı koyun kıyması
    2 su bardağı pirinç 1 baş kuru soğan
    1 yemek kaşığı salça
    2 yemek kaşığı yağ maydanoz Tuz-karabiber




    Küçük sert domateslerde kapak kaldırılarak içleri oyulur. Diğer tarafta; kıyma rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber, salça oyulan domatesle rin içleri katılarak yoğrulur. Hazırlanan hamur dolmaların içine doldurulur.Tencerenin içerisine yıkanmış kemikli et veya kemik dizilir. Üzerine dolmalar yerleştirilir. Dolmaların üzerine birer parça yağ konur, su ilâvesiyle pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

    Not: Kemikli et yerine kemik kul lanılabileceği gibi, et suyu ile de pişirilebilir.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Bildik Dolması (Malatya) Tarifi - Bildik Dolması (Malatya) Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Bildik dolaması sadece domates ile hazırlanmakta olan bir yemek türü olup et en alta konur ve kaynadıkça etin tadı kokusu yemeğe sinerek daha lezzetli olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi