Samsun Yöresi Etli Yufka Yemeği, Yöresel Yemek Tarifleri,

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Samsun Yöresi Etli Yufka Yemeği, Yöresel Yemek Tarifleri, ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Kemal Bektaş
    Cezalı
    Reklam

    Samsun Yöresi Etli Yufka Yemeği, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    Samsun Yöresi Etli Yufka Yemeği, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Forum Alev

    Etli Yufka (SAMSUN YÖRESİ)

    Un, tuz ve su karıştırılarak elde edilen hamurdan yuvarlak parçalar bölünür, oklava ile inceltilerek yufka haline getirilir. Sıcak fırında, tercihen közlü ateş üzerinde saclar üzerinde pişirilir. Biraz soğuması beklenir, sonra genişçe bir tepsiye kırılarak yayılır. Birkaç kat yapılıp tepsiye konulan yufkanın üzerine haşlanmış sıcak et suyu dökülerek ıslatılır. Tepsinin ortasına haşlanmış parça etlerden konur, sıcak servis yapılır.



    ALINTI




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Samsun Yöresi Etli Yufka Yemeği, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    Oldukça kolay bir tariftir. Yöresel olan yemeklerin hem tadı güzel olur hem de sağlık açısından son derece faydalı besinler içermektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi