Samsun Yöresi Kaçamak Yemeği, Yöresel Yemek Tarifleri,

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Samsun Yöresi Kaçamak Yemeği, Yöresel Yemek Tarifleri, ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Kemal Bektaş
    Cezalı
    Reklam

    Samsun Yöresi Kaçamak Yemeği, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    Samsun Yöresi Kaçamak Yemeği, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Forum Alev


    Kaçamak (SAMSUN YÖRESİ)

    Bazı yörelerde sadece yazma ya da yazma kaçamak diye adlandırılan bu özgün yemek muhtelif tarihlerde Samsun'a göçen göçmenler tarafından yöresel yemek haline getirilmiş ve tüm halk tarafından benimsenmiştir. Yemek bakır tencere içinde kaynatılan tuzlu suya mısır unu eklenip karıştırılarak pişirilir. Hamur kıvamına getirilen bulamaç, düz bir siniye yayılır. Kaşıkla inceltilir. Üzerine mübadillerin “nor” dedikleri çökelek peyniri bolca serpilir. İnce bir iple küçük dilimlere ayrılır. Daha sonra üzerine bolca kızgın kırmızı biberli tereyağı gezdirilir. Bazen kaçamak üzerine yağlı et de dökülebilir. Sıcak servis edilen kaçamağın yanında ayran ve turşu tercih edilir.

    Meraklısına bir not, yapılışı çok kolay gibi görülen ve ismini de belki kolay yapılmasından alan kaçamağın gerçek tadını bulmak için tecrübeli aşçı olmak gerekir ve bulaşığını çıkartmak biraz zordur. Eskiden köylerde küçük gelin, büyük geline “ganga, gel bir kaçamak yapalım bugün” dermiş, büyük gelin de küçüğüne “bulaşığını sen yıkarsan yapalım” diye cevap verirmiş. Böylece büyük gelinle küçük gelin arasında bir usta-çırak ilişkisi ile kaçamak yapmanın incelikleri öğretilirmiş.



    ALINTI




  2. 2
    ahmet_19
    Üye

    Cevap: Samsun Yöresi Kaçamak Yemeği, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    tarifi nerde







+ Yorum Gönder
yemek tarifleri
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi