Karadeniz Usulü Kuru Fasulye Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Karadeniz Usulü Kuru Fasulye Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi
    Reklam

    Karadeniz Usulü Kuru Fasulye Tarifi

    Reklam



    Karadeniz Usulü Kuru Fasulye Tarifi

    Forum Alev
    karadeniz usulü kuru fasulye nasıl yapılır kısaca tarifini anlatabilir misiniz



  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Karadeniz Usulü Kuru Fasulye Tarifi

    Reklam



    Resimli Karadeniz Usulü Kuru Fasulye Tarifi
    karadeniz usulu kuru fasulye.jpg
    Malzemeler :

    1/2 kilogram kurufasulye

    2 su bardağı süt

    1 çay kş. toz şeker

    1/2 litre su

    1/2 kilogram yağsız dana kuşbaşı ( Kişinin isteğine göre 200 gr. kadar indirilebilir.)

    1 çay kş. karabiber

    1 çorba kş. salça

    1 çay kş. tuz

    500 gr. tereyağı

    Hazırlanışı :

    Öncelikle bir gün önceden tencerede beklettiğimiz yarım litre su ,iki su bardağı süt ve bir çay kaşığı toz şeker ilave ettiğimiz kurufasulyeleremizi süzüp tekrar aynı ölçüde süt ve su eklediğimiz tenceremizi kısık ateşte kurufasulyelerimizi yumuşayana kadar pişirdikten sonra yeni bir tencere içerisinde etimizi suyunu çekinceye kadar koyup pişiriyoruz.Ardından etleri tereyağı ile kavurup salça ve karabiberini de ekleyip pişiriyoruz.Son olarak haşladığımız kurufasulyelerimizin üzerine sos ilave edilip tuzu da eklendikten sonra 10 dakika pişirilir.Önceden ısıttığımız 150 derecelik fırınımıza tencerenin ağız kısmını folyo ile kapatarak 30 dakika daha pişirilir.Pişme süresi tamamlandıktan sonra fırın kapağını açmadan tencere 20 dakika daha fırında bekletilir.Ardından servise hazır .Afiyet olsun.








  3. 3
    Ziyaretçi
    Kışın kufasulye iyi gidiyor afiyet olsun







+ Yorum Gönder
karadeniz usulü kuru fasulye,  karadeniz usulü kuru fasulye tarifi,  trabzon usulü kuru fasulye tarifi,  karadeniz kuru fasulyesi,  rize usulü kuru fasulye
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi