Karadeniz Usulü Güveç Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Karadeniz Usulü Güveç Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi
    Reklam

    Karadeniz Usulü Güveç Tarifi

    Reklam




  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Karadeniz Usulü Güveç Tarifi

    Reklam



    Resimli Karadeniz Usulü Güveç Tarifi

    karadeniz usulu hamsi guvec tarifi.jpg

    Hamsi Güveci

    Malzeme :

    500 gr. Hamsi, 4 adet kuru soğan, 4 adet patates

    Yapılışı :

    Hamsiler ayıklanıp temizlendikten sonra süzgece konularak suyundan süzdürülür. Daha sonra tuzlanır, bir müddet bekletilir. Diğer taraftan soğanlar uzunlamasına doğranır. Patatesler de yuvarlak olarak kesilir. Maydanoz, az zeytinyağı, domates veya salça kuz karışımı haline getirilir. Güvecin altına bir sıra patates daha sonra da soğan ve karışımı onun üzerine de hamsi dizilir. Bunun üzerinede tekrar soğan karışımı ve patates dizilir. Yağı ve bir bardak suyu konulur, fırna sürülür. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.








+ Yorum Gönder
trabzon usulü güveç tarifi,  trabzon güveç tarifi,  karadeniz usulü güveç tarifi,  karadeniz güveç tarifi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi