Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi
    Reklam

    Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi

    Reklam



    Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi

    Forum Alev
    karadeniz usulü kaygana nasıl yapılır kısaca tarifini verir misiniz



  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi

    Reklam



    Resimli Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi

    Kaygana Tarifi.jpg

    MALZEMELER:

    2 yumurta2 su bardağı süt1 su bardağı su Tuz Maydonoz Un

    YAPILIŞI:

    Yumurtaları çırpıp süt,su ve tuzu ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Un miktarını belirtmedim çünkü her yapışında kıvamını kendime göre ayarlıyorum. Kek hamurundan biraz daha sulu olması gerekiyor. İnce kıyılmış maydonozu ekleyip bir kez daha karıştırıyoruz.Çok az yağla yağlanmış ve ısıtılmış teflon tavaya kepçeyle 1-2 kepçe tavanın büyüklüğüne göre karışımdan koyup kenarlara yayıyoruz. Altı kızarınca diğer tarafını çevirip kızartıyoruz. Karışımı tavaya koymadan önce her seferinde tavayı yağlamamız gerekiyor. NOT: İstenirse hamurun içine maydonozla birlikte yeşil soğan ve pırasa da konulabilir.








+ Yorum Gönder
karadeniz kaygana tarifi,  kaygana tarifi trabzon,  kaygana tarifi karadeniz,  karadeniz kaygana tarifleri,  trabzon kaygana tarifi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi