Hamsİ MÜcver

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Hamsİ MÜcver ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    halogen
    Üye
    Reklam

    Hamsİ MÜcver

    Reklam



    Hamsİ MÜcver

    Forum Alev
    HAMSİ MÜCVER (4 Kişilik)

    Malzeme:

    250 Gr. hamsi
    2 adet iri patates
    2 adet yumurta
    1 tutam dereotu
    1 su bardağı un
    Sıvı yağ (Zeytinyağı olabilir)
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı:

    Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın. İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın ve her filetoyu tekrar ikiye bölün.

    Patatesleri soyup ince rendeleyin, sıkıp suyunu çıkarın. Rendelenmiº patatesleri bir kaba alin ve önce yumurtaları ilave edip iyice karıştırın. Sonra sırası ile unu, ince kıyılmış dereotunu, hamsiyi, tuz ve karabiberi ilave edip tekrar karıştırın.

    Tavada sıvı yağı iyice kızdırın. Çorba kaşığı ile karışımı yağa dökün ve mümkün olduğu kadar yassılaştırın. Bir yüzü kızardıktan sonra diğer yüzünü çevirerek kızartın. Bu işlemi karışımın tamamı bitene kadar tekrarlayın.

    Kızarmış mücverleri kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın.

    Sıcak servis yapın.

    Not:

    Daha hafif olmasını istiyorsanız, karışımın tamamını yağlanmış tepsiye döküp 180oC’a ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.



  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: Hamsİ MÜcver

    Reklam



    Hamsİ MÜcver - Hamsİ MÜcver Yapımı - YöreseL YemekLer - LezzetLer








+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi