Alinazik Kebabı II

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Alinazik Kebabı II ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mustafaefendi
    Aktifleşmemiş Üye
    Reklam

    Alinazik Kebabı II

    Reklam



    Alinazik Kebabı II

    Forum Alev
    Alinazik Kebabı II

    Malzemeler

    Mutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem


    1 kg patlıcan
    500 gr süzme yoğurt
    400 gr dana kıyma
    2 Adet yumurta sarısı
    3 Adet sivribiber
    2 Adet domates
    1 Çorba kaşığı margarin
    1 Demet maydanoz
    2-3 Diş sarımsak
    Tuz, kırmızı pul biber

    Hazırlanışı
    • İnce doğranmış sarımsağı, yoğurdu ve yumurta sarılarını çırpın.
    • Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın.
    • Hazırladığınız yoğurtlu karışıma patlıcanları karıştırın.
    • Bu karışımı bir kaba boşaltıp hafif ateşte biraz çevirip tepsiye alın.
    • Kıymayı ve tuzu 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
    • Tepsideki Patlıcanlı yoğurdun üzerine gezdirin.
    • İnce doğranmış sivribiber ve domatesleri kavurup, kıymanın üzerine dökün.
    • Yemeği servis tabağına alın.
    • Maydanoz ve kırmızı pul biber ile süsleyip servis yapın.




  2. 2
    mustafaefendi
    Aktifleşmemiş Üye

    --->: Alinazik Kebabı II

    Reklam



    Bolu Kebabı

    Malzemeler

    Mutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem


    4 Adet palıcan
    400 gr kuşbaşı doğranmış et
    2 Adet soğan
    250 gr mantar
    2 Adet domates
    Yarım çorba kaşığı salça
    1 Su bardağı et suyu veya su
    Sıvıyağ
    Tuz, karabiber
    Süslemek için :
    Domates ve dolmalık biber dilimleri

    Hazırlanışı
    • Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin.
    • Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın.
    • Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın.
    • İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin.
    • Diğer yandan, etleri bir tencereye alın.
    • Etler suyunu çekine dek kavurun.
    • Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin.
    • 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin.
    • 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
    • Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin.
    • Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın.
    • Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin.
    • Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun.
    • Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın.
    • Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin.
    • Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.








+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi